Iohannis, vizită de stat în Italia
Foto: www.dcnews.ro

Iohannis, vizită de stat în Italia

9 știri, 23

Este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani în Italia a unui șef al statului român, informează Administrația Prezidențială, într-un comunicat transmis joi. Duminică, 14 octombrie, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, președintele Iohannis va avea o întrevedere cu reprezentanți de marcă ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic și romano-catolic. În cursul serii, șeful statului va participa la un moment simbolic al vizitei, cu încărcătură deosebită pentru relația bilaterală dintre cele două state - iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României.

Luni, 15 octombrie, vor avea loc convorbiri oficiale cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul strategic consolidat dintre cele două țări și de cooperarea în plan european, internațional și securitar. 'În cadrul dialogului, o atenție deosebită va fi acordată reconfirmării caracterului special al relației bilaterale, aprofundării Parteneriatului strategic consolidat, întăririi cooperării economice și rolului comunității românești din Italia.

Va fi realizat, totodată, un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE, inclusiv în contextul pregătirii exercitării Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, precum și pe teme internaționale', se precizează în comunicat.

Citește pe dcnews.ro