Iohannis vrea ca Guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor2Foto© a1.ro

Iohannis vrea ca Guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor

, 6 știri, 21 vizualizări

Iohannis a fost întrebat luni, într-o conferință de presă, dacă a discutat cu premierul Ludovic Orban despre creșterea pensiilor, spunând: “Este o chestiune care va fi analizată și discutată de Guvern, dar este dorința noastră comună să creștem pensiile și acest lucru a fost în repetate rânduri subliniat”.

Întrebat dacă a solicitat premierului să aibă loc majorarea pensiilor din luna septembrie, șeful statului a răspuns: “Nu am discutat în această perioadă acea chestiune, ce am discutat acum, despre angajarea răspunderii”. Iohannis susține că este important să fie găsite resursele pentru creșterea alocațiilor. “Cred că este foarte important ca guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor”, a mai declarat șeful statului.

Premierul ​Ludovic Orban a declarat duminică, la HotNews.ro LIVE, că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economică. Premierul a precizat însă că își dorește aceste creșteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung”. Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a afirmat că susține 100% declarațiile lui Orban și că PSD nu a prezentat surse de finanțare nici pentru pensii, nici pentru dublarea alocațiilor.