Ion Țiriac, ieșire virulentă: Aș rupe masa aia la ședința de Guvern2Foto© cancan.ro

Ion Țiriac, ieșire virulentă: Aș rupe masa aia la ședința de Guvern

, 6 știri, 25 vizualizări

Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a comentat în termeni foarte duri situația din sportul românesc din prezent, arătând că a spus încă din 2000 că dacă nu investim în sport atunci vom rămâne fără niciun rezultat. Omul de afaceri a arătat că dacă ar mai fi ministrul al Sportului ar rupe masa de la Guvern de nemulțumire, pentru că se alocă sportului doar 0,026% din PIB.

"Nu știu ce să fac, să râd sau să plâng? Domnul Constantinescu (n.r. președintele Emil Constantinescu) mai există, i-am spus în tribună, la Sydney 2000, dacă nu investim, în 15-20 de ani, nu numai că nu mai suntem în primele 10, nu mai suntem în primele 30. Am greșit, am ajuns pe 51 la Rio. Spunând treaba asta, despre ce vorbim noi?

Vorbim despre o țară care a avut mai multe excepții decât orice altă țară din lume. Meritul meu la Sydney a fost moștenirea din era comunismului. Și canotoarele, și Szabo, toți au fost moșteniți de acolo. Am făcut 26 de medalii. Gimnastica, erau 40 de antrenori români la alte națiuni. Aur, argint, bronz, aur argint, bronz și mi-au furat și medalia lui Răducan.