Ionuț Lupescu a nominalizat cei mai buni antrenori români din sezonul precedent al Ligii 1 Betano© bzi.ro

Ionuț Lupescu a nominalizat cei mai buni antrenori români din sezonul precedent al Ligii 1 Betano

, 5 știri, o vizualizare

Anchetarea lui Darius Vâlcov de către DIICOT pentru publicarea protocolului secret dintre SRI și Parchetul General continuă să facă vâlvă. Jurnalista Sorina Matei consideră că Oana Hăineală, adjuncta DIICOT „a setat un precedent periculos pentru România, atentând la dreptul fundamental la informare în cazul ilegalei clasificări a unor informații clasificate”. Sorina Matei îi cere lui Hăineală să demisioneze.

„De ce Oana Hăineală, adjuncta DIICOT, trebuie să demisioneze. La șefia DIICOT, a setat un precedent periculos pentru România, atentând la dreptul fundamental la informare în cazul ilegalei clasificări a unor informații clasificate: DIICOT a închis dosarul pe SURSĂ, a pus sub măsură preventivă PUBLISHERUL și se face că nu vede infracțiunile comise de SRI și Parchet prin ilegala clasificare a unor ilegalități constatate de CCR

Un principiu statuat ca piatră de hotar și fără drept de apel încă de acum 48 de ani de către Curtea Supremă de Justiție din SUA arată că niciun Guvern, nicio autoritate statală, sub niciun pretext, nu poate opri PUBLICAREA de informații clasificate sau secrete, pentru că oprirea publicării sau cenzura impusă de guvern încalcă dreptul constituțional și fundamental al libertății presei și cuvântului, garantate de Primul Amendament din Constituția SUA.