Isărescu: Am asistat la un atac jalnic la adresa BNR8Foto© libertatea.ro

Isărescu: Am asistat la un atac jalnic la adresa BNR

, 20 știri, 23 vizualizări

Banca Națională a României (BNR) a fost ținta unor atacuri "jalnice", iar acuzațiile că cineva ar manipula dobânzile sunt periculoase pentru economie, a declarat, luni, Mugur Isărescu, guvernatorul băncii centrale. "Formulări potrivit cărora se joacă cineva cu dobanzile, că le manipulează, sunt periculoase. Pot fi tăiate de la rădăcină aruncând o privire către rapoarte.

Este dureros ca unii nu le citesc și ies în presa cu acuzatii. (...) Am asistat la un atac jalnic asupra BNR", a spus Isărescu. Scandalul privind "trucarea" ROBOR Reamintim, senatorul ALDE Daniel Zamfir, șeful Comisiei Economice din Camera Superioară a Parlamentului, a acuzat recent că indicele ROBOR este "trucat" de către bănci cu sprijinul BNR.

Indicele ROBOR este media dobânzilor cu care băncile comerciale se împrumută între ele și în funcție de acesta se calculează dobânzile românilor cu credite. Banca centrală a respins acuzațiile. Isărescu a fost chemat de mai multe ori la audieri în Parlament, dar a lipsit. Va merge, însă, mâine, în fața comisiilor economice reunite ale Parlamentului.

Am asistat asupra unui atac jalnic asupra BNR
Mugur Isărescu,
Mugur Isărescu: “Am asistat asupra unui atac jalnic asupra BNR”
Ia uite cine ne dă nouă sfaturi!
Mugur Isărescu,
”Ia uite cine ne dă nouă sfaturi!” (Mugur Isărescu despre Darius…