Isărescu: Avem o scădere a ritmului de creștere a creditării la sub 8%2Foto© agerpres.ro

Isărescu: Avem o scădere a ritmului de creștere a creditării la sub 8%

, 4 știri, 6 vizualizări

România înregistrează nu o scădere a creditării, ci o scădere a ritmului de creștere a creditării, la sub 8% în ultimele luni, a declarat, joi, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflației. "Avem nu scădere a creditării, câtuși de puțin, creditul crește, dar o scădere a ritmului de creștere a creditării, sub 8% în ultimele luni.

8% creștere anuală. Nu este mult. Nu este mult având în vedere că este o creștere nominală a creditului....Dacă avem în vedere o creștere economică de 4-5% plus o inflație de 4%, este ușor sub creșterea nominală a PIB-ului. Cu alte cuvinte, cele două concluzii pe care le-am menționat în întâlnirea noastră precedentă sunt valide și reflectate de cifre", a spus Mugur Isărescu.

El a precizat că este posibil să vedem o continuare a scăderii ponderii creditului în total PIB sau să nu existe o creștere a intermedierii financiare. De asemenea, guvernatorul a menționat că BNR nu dorește descurajarea creditării prin majorarea dobânzilor.