Isărescu, noi precizări despre tezaurul României trimis la Moscova3Foto© libertatea.ro

Isărescu, noi precizări despre tezaurul României trimis la Moscova

, 5 știri, 15 vizualizări

Despre Tezaurul evacuat la Moscova ar trebui să fie scrisă o carte simplă sau făcut un film pe care să-l trimitem la Viasat History fiind vorba despre istoria a 92 de tone de aur, a declarat joi guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la Simpozionul “Cristian Popișteanu”, cu tema “Tezaurul BNR evacuat la Moscova – un bilanț istoriografic și un studiu de caz”.

“Cred că ar trebui să facem o carte simplă, cu fotografii clare, frumoase, sau un film pe care să-l ducem la Viasat History. Este istoria totuși a 92 de tone de aur în monedă. Până în Primul Război Mondial funcționa etalonul aur, nu lingouri, monede și rezervele de aur se țineau în monede. Deci în afară de valoarea aurului de 3 miliarde de euro mai este și un miliard în valoare numismatică”, a declarat Mugur Isărescu, conform agerpres.ro.

Guvernatorul BNR a menționat că ” Dosarul Moscova II a fost făcut aici, la Banca Națională. Nu avem absolut niciun dubiu” iar acesta nu aduce elemente noi, doar completează informațiile din Dosarul Moscova I.