Israel: Cetățean francez, acuzat de contrabandă cu arme în favoarea palestinienilor
Foto: www.rfi.ro

Israel: Cetățean francez, acuzat de contrabandă cu arme în favoarea palestinienilor

5 știri, 27

Autoritățile israeliene au anunțat luni arestarea unui cetățean francez, angajat al consulatului general al Franței la Ierusalim, bănuit de contrabandă cu arme în favoarea palestinienilor, transmit Reuters și AFP.

Suspectul, pe nume Romain Franck, a fost arestat în cadrul unei anchete asupra a ceea ce serviciul de securitate internă israelian Shin Bet a descris ca fiind o o rețea palestiniană care face contrabandă cu arme dinspre Fâșia Gaza către Cisiordania. Arestat în urmă cu câteva săptămâni, cetățeanul francez urmează să fie inculpat luni, în orașul Beer Sheba (sudul Israelului) împreună cu alți membri, palestinieni, ai rețelei de contrabandă.

Shin Bet a precizat că Franck a folosit, de cel puțin cinci ori, un vehicul al consulatului pentru a ocoli controalele de securitate israeliene și a transporta 70 de pistoale și două puști de asalt prin punctul de trecere a frontierei dintre Israel și Gaza de la Erez.

''Angajatul consulatului a făcut contrabandă cu arme în ultimele luni, folosind vehiculul de serviciu al consulatului francez, care a putut avea avantajul unor controale de securitate mai ușoare la punctul de trecere Erez (la granița dintre Israel și Fâșia Gaza), așa cum se obișnuiește în cazul acestor vehicule'', a menționat Shin Bet.

Declarația citată nu precizează data exactă a arestării lui Romain Franck.

Un oficial israelian din domeniul securității a precizat că...

    Citește pe agerpres.ro