Italia ia în calcul să pună România pe lista neagră4Foto© wall-street.ro

Italia ia în calcul să pună România pe lista neagră

, 6 știri, 58 vizualizări

Creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus în România ar putea determina autoritățile din Italia să impună restricții persoanelor care călătoresc din țara noastră în Peninsulă, scrie cotidianul italian La Repubblica. În aceeași situație se află Croația, Bulgaria și Serbia.

Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia. Cotidianul La Repubblica a scris că există posibilitatea de a introduce aceste țări pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state cu interdicția de a intra în Italia, notează știridiaspora.

Cu toate acestea, nu va fi ușor să se facă un astfel de pas, deoarece doar unii dintre observatorii speciali fac parte din Uniunea Europeană, sau se încadrează în așa-numita zonă Schengen. Din acest punct de vedere, o inițiativă luată exclusiv de Italia ar putea crea tensiuni cu Bruxelles-ul. Și într-o astfel de fază, în care se discută ajutoare economice care urmează să fie distribuite membrilor zonei euro, trebuie făcută în liniște, fără a stârni prea multe discuții.