Ivanka Trump i-ar fi cerut tatălui său să pună capăt separării familiilor de imigranți

Ivanka Trump i-ar fi cerut tatălui său să pună capăt separării familiilor de imigranți

10 știri, 73

Ivanka Trump, fiica, confidenta și consiliera președintelui american Donald Trump, i-ar fi cerut tatălui său să pună capăt separării copiilor de părinții imigranți arestați la graniță, potrivit unei mărturii indirecte, însă a evitat orice critică publică la adresa tatălui său, relatează AFP.

Președintele "a menționat că fiica sa, Ivanka, l-a îndemnat să pună capăt (acestei practici) iar el a spus că recunoaște că asta trebuie să se oprească, că imaginile sunt dureroase și că se află în căutarea unei soluții legislative", a declarat Carlos Curbelo - citat de televiziunea CNN - reprezentantul republican al statului Florida, după ce a participat marți la o reuniune între membri ai partidului din Camera Reprezentanților și Donald Trump.

"Fiica sa a văzut imaginile și a spus că, din multe motive, ar trebui să rezolvăm acest lucru", a mai spus Chris Collins, ales republican al statului New York, prezent și el la această întâlnire, pentru discuții privind o reformă a imigrației.

Ivanka Trump nu a reacționat public la practica extrem de controversată de separare a copiilor de părinții lor fără acte, care a stârnit numeroase critici la nivel național și internațional.

În numele "toleranței zero" promovată de Donald Trump în privința imigrației ilegale, mai mult de 2.300 copii și tineri migranți au fost separați în decurs de cinci săptămâni de părinții lor, acuzați că au trecut ilegal...

    Citește pe jurnalul.ro


    Donald Trump, 5 luni
    Trump a semnat un decret prin care pune capăt separării de părinți a copiilor imigranților