Izolarea generală la domiciliu, instituită în Franța3Foto© businessmagazin.ro

Izolarea generală la domiciliu, instituită în Franța

, 9 știri, 47 vizualizări

Franța a instituit izolarea generală la domiciliu pentru întreaga populație pentru cel puțin 15 zile. Cei care nu respectă regula vor fi amendați cu 135 până la 375 euro, scrie Le Figaro.

Se poate ieși din casă doar în situații speciale: mersul la muncă pentru cei care nu pot lucra de acasă, cumpărături alimentare, doctor, farmacie sau plimbatul câinelui. Vizitele familiale, ieșirile sau întâlnirile în grup, mese între prieteni nu numai că sunt nerecomandate, dar sunt total interzise.

Orice părăsire a domiciliului trebuie justificată cu legitimația profesională, de medic, cadru medical, legitimație de presă pentru jurnaliști sau un atestat eliberat de întreprindere privind prezența indispensabilă la serviciu, documente ce trebuie însoțite obligatoriu de o declarație tip pe propria răspundere, descărcată de pe site-ul Ministerului de Interne, printată și completată sau scrisă de mână, pentru cine nu are o imprimantă, care să conțină datele personale, motivul clar și locul precis al deplasării.