Jaf la Muzeul Kitsch-ului din București. O statuetă reprezentând un leu auriu, furată de trei tineri

Jaf la Muzeul Kitsch-ului din București. O statuetă reprezentând un leu auriu, furată de trei tineri

10 știri, 10

Jaf la Muzeul Kitsch-ului din București. O statuetă reprezentând un leu auriu, amplasată la intrarea în Muzeul Kitsch-ului de pe strada Covaci din București, a fost furată de trei tineri. Jaful a avut loc duminică seara, la ora 7.22, conform unui film publicat pe site-ul instituției.

Directorul Muzeului Kitsch-ului promite o recompensă pentru indicii care să ducă la aflarea făptașilor: o carpetă cu Răpirea din Serai, conform Digi 24.

„Dați-ne share și ajutați-ne să-i identificăm. Poate i-ați zărit prin centrul vechi”, este mesajul celor de la Muzeul Kitsch-ului.

„Initial am crezut ca cineva a fost deranjat de concursul nostru si a trimis niste vandali sa ne inchida gura. Insa nu credeam ca avea cine sa fie. Oferim recompense atractive: un bibelou pentru fiecare indiciu relevant, iar pentru indicii care vor duce la recuperarea leului vom acorda o carpeta cu Rapirea din Serai!”, se arata pe site-ul Muzeului.

EXCLUSIV/ 10.000 de euro ca să ucizi un singur exemplar. România este un paradis al acestui tip de vânătoare

Statueta furată reprezintă un leu auriu de aproape 80 cm înălțime și 30 de kilograme.

Muzeul Kitsch-ului din București se află la al doilea etaj al imobilului din Strada Covaci nr. 6. Este locul unde bucureștenii pot admira exponate care compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului românesc: peștele de cristal pus pe mileu, de bibelouri din perioada comunistă sau de c...

    Citește pe libertatea.ro