Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: Este timpul să aducem România și Bulgaria în spațiul Schengen

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: Este timpul să aducem România și Bulgaria în spațiul Schengen

42 știri, 29

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri, în cadrul discursului anual despre starea Uniunii Europene, că România și Bulgaria trebuie acceptate cât mai rapid în spațiul de liberă circulație Schengen.

"Este timpul să aducem România și Bulgaria în zona Schengen. Și Croația trebuie adusă în Schengen, dupa ce îndeplinește condițiile tehnice. Croația merită calitatea de membru deplin, dacă vrem ca UE să ne unească continentul, mai degrabă decât să îl împartă. Trebuie să menținem o perspectivă credibilă pentru deschidere către țările din Balcanii de Vest. UE va avea mai mult de 27 de state membre", a spus Juncker.

Președintele Comisiei Europene le-a cerut statelor din Europa, în special celor din estul continentului, să se unească, ceea ce ar putea fi un avertisment direct către țări precum Polonia și Ungaria.

"Europa se întinde din Spania către Bulgaria. Europa trebuie să respire cu ambii plămâni: plămânul estic și plămânul vestic. Altfel, continentul nostru se va sufoca", a spus Juncker.

Jean-Claude Juncker a lăudat zona euro și susține că o piață unică puternică este calea către o Uniune Europeană mai puternică.

"Toate statele membre, cu excepția a două, sunt obligate să adere la zona euro. Aceste state membre au nevoie de sprijinul unui instrument de aderare la zona euro. Europa trebuie să poată lua decizii mai rapid și mai eficient. Trebuie să v...

    Citește pe mediafax.ro