JO 2018: Debutul oficial al competițiilor de la PyeongChang

JO 2018: Debutul oficial al competițiilor de la PyeongChang

35 știri, 21

PyeongChang, 8 feb /Agerpres/ - Primele competiții oficiale din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă, ediția 2018, de la PyeongChang au debutat joi în Coreea de Sud, așa cum era prevăzut, cu o zi înaintea ceremoniei de deschidere, informează AFP.

Startul a fost dat cu patru partide curling dublu mixt, desfășurate simultan joi dimineața, la centrul de curling de la Gangneung, oraș de coastă care găzduiește probele pe gheață din cadrul JO 2018.

Într-unul dintre cele patru jocuri, formația Statelor Unite a învins cu 9-3 echipa Sportivilor olimpici din Rusia. În celelalte trei partidei au fost înregistrate următoarele rezultate: Coreea de Sud - Finlanda 9-4, China - Elveția 7-5 și Canada - Norvegia 9-6.

Deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de iarnă ediția 2018 este programată vineri, la ora locală 20,00 (13,00, la București), cu ceremonia și defilarea sportivilor, care vor avea loc pe Stadionul Olimpic din PyeongChang, în zona montană aflată la 50 km de Gangneung.

La actuala ediție a Olimpiadei albe, care va avea loc între 9 și 25 februarie, vor fi decernate 102 medalii de aur la 7 sporturi și 15 discipline.

Peste 2.900 de sportivi, din 92 de țări, națiuni sau delegații, participă la competiția din Coreea de Sud.

AGERPERS (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

    Citește pe agerpres.ro