Joe Biden a discutat cu Vladimir Putin despre dialogul strategic și i-a propus un summit4Foto© wall-street.ro

Joe Biden a discutat cu Vladimir Putin despre dialogul strategic și i-a propus un summit

, 14 știri, 87 vizualizări

Președintele SUA, Joseph Biden, a reafirmat, într-o conversație cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, angajamentul de a susține suveranitatea Ucrainei și a pledat pentru dialog strategic pentru controlul armamentului, propunând organizarea unui summit.

"Președintele Joseph Biden a discutat astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Au discutat despre o serie de probleme regionale și globale, inclusiv despre intenția Statelor Unite și Rusiei de a continua dialogul pentru stabilitatea strategică pe teme referitoare la controlul armamentului și la probleme emergente de securitate, pornind de la prelungirea Noului Tratat START", a anunțat marți după-amiază Casa Albă, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției.

"Președintele Biden a transmis clar că Statele Unite vor acționa cu fermitate în apărarea intereselor naționale ca reacție la acțiunile Rusiei, precum intruziunile cibernetice și interferențele electorale. Președintele Biden a evidențiat angajamentul de neclintit al Statelor Unite față de suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială a acestei țări. Președintele SUA a exprimat preocupări față de acumularea bruscă de trupe ruse în Crimeea și la frontierele Ucrainei și a cerut Rusiei să reducă tensiunile", precizează Președinția SUA.