Stan Mustață, "judecătorul lui Voiculescu", a murit în închisoare
Foto: stirileprotv.ro

Stan Mustață, "judecătorul lui Voiculescu", a murit în închisoare

57 știri, 109

Stan Mustață, fost judecător al Curții de Apel București, a murit în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miocardic, a confirmat apărătorul său, Lorette Luca, la Antena3. Magistratul se afla de mai bine de doi ani în detenție, acesta fiind condamnat într-un dosar în care era acuzat de fapte de corupție.

Stan Mustață a murit din cauza unui infarct miocardic, produs în timp ce i se făcea o dializă.

Judecătorul, acuzat că a primit mită pentru a da soluții favorabile în dosare pe care le judeca, a fost condamnat definitiv, în anul 2016, la opt ani și șase luni de închisoare de magistrații instanței supreme. Stan Mustață, fost judecător al Curții de Apel București, a fost judecat pentru luare de mită și trafic de influență. În prima instanță, Curtea de Apel București a dispus o pedeapsă de zece ani și opt luni în cazul magistratului.

În cazul Marianei Curea, complicea magistratului, a fost dispusă o pedeapsă de patru ani și trei luni de închisoare. Magistrații au dispus condamnarea Marianei Curea la patru ani și trei luni, a lui Ion Boraciu la șase ani și șase luni, a lui Florian Alexandru la cinci ani și patru luni și a lui Ciprian Moraru la un an și patru luni, toate în cu executare.

Prin intermediul lui Ion Boraciu și al lui Florian Alexandru, Mustață ar fi cerut bani de la unii inculpați și condamnați, în schimbul unor pronunțări favorabile acestora. Ciprian M...

    Citește pe mediafax.ro