Juncker: Vad tentative de manipulare inaintea alegerilor europene5Foto© wall-street.ro

Juncker: Vad tentative de manipulare inaintea alegerilor europene

, 10 știri, 11 vizualizări

"Vad deja tentative de influentare, prin manipulari, a alegerilor pentru Parlamentul European. Vin din multe directii, nu numai din afara UE", a sustinut Juncker, intr-un interviu difuzat vineri de grupul media german Funke.

Potrivit sefului Comisiei Europene, exista "state in interiorul UE" care incearca sa devieze vointa alegatorilor "catre o anumita directie" si prin intermediul difuzarii de "fake news" (stiri false). Insa Juncker a dat asigurari ca executivul european este "echipat" pentru a raspunde acestor tentative si a anuntat ca-si va inmulti eforturile in urmatoarele saptamani pentru a putea face fata oricaror situatii care ar putea aparea.

Politicianul luxemburghez a dat ca exemplu recentele acuzatii ale premierului ungar Viktor Orban, care a incercat sa-l faca raspunzator pentru Brexit si de o divizare intre Estul si Vestul Europei. Juncker sustine ca, dimpotriva, a facut "tot posibilul" pentru a gasi solutii la situatia creata in urma deciziei britanicilor de a parasi blocul comunitar si pentru a surmonta neintelegerile intre diferite state membre.