Kelemen Hunor: Declarația mea privind adevărata față a României, interpretată greșit. Autoritățile nu și-au făcut datoria2Foto© agerpres.ro

Kelemen Hunor: Declarația mea privind adevărata față a României, interpretată greșit. Autoritățile nu și-au făcut datoria

, 7 știri, 21 vizualizări

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat marți că declarațiile sale conform cărora România și-ar fi arătat "fața adevărată" prin incidentele din Valea Uzului au fost interpretate greșit și că aprecierile sale nu s-au referit la populație, ci la faptul că autoritățile centrale nu și-au făcut datoria.

"Eu am spus, și aici a fost declarația mea un pic interpretată greșit, când vorbeam de fața adevărată a României - nu am vorbit de români, pentru că nu-mi permit, românii sunt de foarte multe feluri, cum sunt și maghiarii, și italienii, și germanii - că autoritățile românești, autoritățile centrale, nu și-au făcut datoria", a declarat el pentru Digi 24.

Liderul UDMR a subliniat că formațiunii sale "nu îi servește deloc" scandalul de la cimitirul din Valea Uzului și că Uniunea a făcut demersuri pentru restabilirea ordinii și revenirea "la starea inițială" încă din prima jumătate a lunii aprilie, când reprezentanții formațiunii au discutat în mai multe rânduri cu fostul lider PSD Liviu Dragnea, cu președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul de Interne, Carmen Dan.