Kendrick Lamar, primul rapper care câștigă premiul Pulitzer pentru muzică

Kendrick Lamar, primul rapper care câștigă premiul Pulitzer pentru muzică

8 știri, 20

Rapperul californian Kendrick Lamar a primit luni premiul Pulitzer pentru muzică cu albumul ''DAMN.'', au anunțat organizatorii, devenind primul cântăreț de rap care câștigă prestigioasa distincție, potrivit Reuters.

Lamar, în vârstă de 30 de ani, a câștigat în luna ianuarie cinci premii Grammy tot pentru albumul ''DAMN.''

Muzica rap este acum oficial cel mai important gen muzical din Statele Unite după ce a surclasat rock-ul în 2017, notează Reuters.

Stilul său, o fuziune de jazz, poezie și blues, care abordează teme sociale, dar și cântece de dragoste, l-au transformat pe Lamar într-unul dintre cei mai inovativi cântăreți rap ai generației sale.

Premiile Pulitzer, cele mai prestigioase distincții din jurnalismul american, se acordă începând cu anul 1917.

Distincția acordată lui Lamar marchează o importantă ruptură cu tradiția întrucât câștigătorii de până acum aparțineau muzicii clasice sau jazzului.

Juriul care acordă premiul Pulitzer a apreciat albumul ''DAMN.'', lansat în aprilie 2017, ca ''o colecție de cântece pline de măiestrie, unite prin autenticitatea colocvială și dinamismul ritmului, care oferă ilustrații emoționante și captează complexitatea vieții moderne afro-americane''.

Albumul ''DAMN.'', cel de-al treilea al lui Lamar, s-a aflat timp de trei săptămâni în fruntea topului Billboard 200 după lansarea sa, anul trecut.

Lamar este originar din Los Angeles, subur...

    Citește pe agerpres.ro