Kim Jong-un se declară dispus să renunțe la arsenalul nuclear2Foto© stirileprotv.ro

Kim Jong-un se declară dispus să renunțe la arsenalul nuclear

, 6 știri, 32 vizualizări

Președintele american Donald Trump a declarat joi, după summitul cu Kim Jong Un de la Hanoi, că liderul nord-coreean a fost dispus să renunțe la unele dintre centrele nucleare ale țării sale, "dar nu la cele pe care le-am dorit noi", relatează DPA și AFP.

"Din acest motiv, nu am putut renunța la toate sancțiunile", a spus Trump, după summitul de două zile cu Kim care s-a încheiat fără semnarea unui acord privind denuclearizarea Coreii de Nord. "Am simțit amândoi că nu era un lucru bun să semnăm ceva", a mai declarat președintele american într-o conferință de presă. "Uneori trebuie să vorbești, iar acesta a fost un astfel de moment", a adăugat el.

Cel de-al doilea summit dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a încheiat joi, la Hanoi, fără un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord. "Cei doi lideri au discutat diverse mijloace de a avansa în privința denuclearizării și conceptelor de resort economic", a precizat, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Din acest motiv, nu am putut renunța la toate sancțiunile
Donald Trump,
Trump spune că sancțiunile împotriva Phenianului rămân în vigoare,…