Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Ce au discutat cei doi
Foto: stirileprotv.ro

Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Ce au discutat cei doi

13 știri, 44

Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Benjamin Netanyahu. Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 5 ianuarie, o convorbire telefonică cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, la inițiativa celui din urmă, potrivit unui comunicat de presă al Președinției României.

Discuția a vizat stadiul și perspectivele de dezvoltare ale relațiilor dintre România și Statul Israel, respectiv evoluțiile legate de adoptarea, la 21 decembrie 2017, la nivelul Adunării Generale a ONU, a proiectului de rezoluție pe tema statutului Ierusalimului, fiind abordată pe scurt, în acest context, problematica statutului Ierusalimului.

De asemenea, cei doi înalți oficiali au avut un schimb de opinii referitoare la situația actuală din Iran.

Prim-ministrul Netanyahu a apreciat în mod deosebit relația apropiată de prietenie dintre cele două state și popoare, bazată pe interese comune. Totodată, Premierul israelian a adresat mulțumiri pentru votul de „abținere” al României cu ocazia adoptării Rezoluției Adunării Generale ONU din luna decembrie privind statutul Ierusalimului.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat, la rândul său, simbolismul aniversării, în acest an, a șapte decenii de relații diplomatice neîntrerupte dintre cele două state, care coincide cu împlinirea a 70 de ani de la înființarea Statului Israel și cu celebrarea Centenarului României Moderne.

Președintele Românie...

    Citește pe libertatea.ro