Klaus Iohannis, acuzat de inalta tradare: "Faptele pe care le-a facut constituie foarte multe infractiuni"
Foto: stirileprotv.ro

Klaus Iohannis, acuzat de inalta tradare: "Faptele pe care le-a facut constituie foarte multe infractiuni"

23 știri, 100

Potrivit unui document obtinut pe surse de DC News, Klaus Iohannis este acuzat de catre Parlamentul Romaniei de inalta tradare. Continutul documentului si acuzatiile care i se aduc presedintelui Romaniei au fost prezentate, sambata, de Andreea Sava la "Descoperiti". Prezent in emisiune, deputatul PSD Eugen Nicolicea, juristul principal al social-democratilor, a explicat ce sanse sunt ca acest document sa duca la o punere sub acuzare a sefului statului.

"Documentul este o inventariere si o radiografie corecta a faptelor presedintelui, dar mai sunt si altele de adaugat aici. Basescu nu a putut sa fie asa de abuziv precum Klaus Iohannis. (...) Faptele pe care le-a facut constituie foarte multe infractiuni. Dupa cum stiti, presedintele are imunitate - cat este in functie, astfel ca domnul Iohannis, cand i se va termina mandatul, va fi supus... Toate aceste motive, chiar daca sunt infractiuni, nu pot sa fie actionate acum, cu exceptia inaltei tradari", a declarat Eugen Nicolicea.

"Infractiunile pentru care se face Propunerea de punere sub acuzare a Presedintelui Klaus Werner Iohannis este art. 398 C. penal cu trimitere la art. 397 alin. 2) C. penal, in toate formele de savarsire - autorat, instigare si complicitate, precum si actele pregatitoare, dupa cum urmeaza: 1) sub forma actelor pregatitoare, acele actiuni sau inactiuni care, prin semnificatia lor, preced si fac posibile ac...

  Citește pe bzi.ro


  Liviu Dragnea, 2 luni
  Dragnea: „Există un document care-l acuză pe Iohannis de înaltă trădare“
  Liviu Dragnea, 2 luni
  Liviu Dragnea: "Klaus Iohannis a țipat la Viorica Dăncilă". Care a fost motivul supărăr...
  Liviu Dragnea, 2 luni
  Dragnea: Klaus Iohannis nu poate da nimănui nici lecții de morală, nici lecții de antic...