Klaus Iohannis cere consultări pe legile Justiției
Foto: www.businessmagazin.ro

Klaus Iohannis cere consultări pe legile Justiției

18 știri, 14

Klaus Iohannis cere consultări directe între reprezentanții autorităților publice și ai societății civile din România cu experții Comisiei de la Veneția pe marginea legilor Justiției, în contextul cererii, de la începutul lunii mai, a unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneția.

„Având în vedere dezideratul de a se ajunge la soluții legislative pe deplin adecvate cadrului constituțional intern și standardelor europene referitoare la independența justiției, Președintele României consideră utilă organizarea cât mai rapidă a unor consultări directe între reprezentanții autorităților publice și ai societății civile din România cu experții Comisiei de la Veneția„, transmite președinția.

Peședintele Klaus Iohannis a solicitat, la începutul lunii mai, un punct de vedere Comisiei de la Veneția cu privire la cele trei legi adoptate de Parlamentul României vizând statutul judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară, respectiv organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Anterior, în 26 aprilie 2018, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneția cu privire la aceleași legi.

Administrația Prezidențială a făcut public textul solicitării adresate de Klaus Iohannis Comisiei de la Veneția:

„Un pachet de trei legi ce încearcă să reformeze sectorul justiției în România sunt adoptate acum de Parlament și vor fi promulgate....

    Citește pe cotidianul.ro