Iohannis: Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României
Foto: stiri.tvr.ro

Iohannis: Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României

10 știri, 17

"Românii și sașii vor serba împreună Centenarul Marii Unirii, iar toți ceilalți vor înțelege că acesta este mesajul. E declarația făcută de președintele Klaus Iohannis la Criț, în județul Brașov, unde șeful statului a participat la festivalul Săptămâna Haferland.

"Cred că trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive. (...) Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României și eu cred că până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul. Centenarul este un lucru extrem de important și chiar dacă pentru unii pare doar că au trecut 100 de ani este mare lucru pentru că, după părerea mea, România în acești 100 de ani a dovedit că dintr-o țară mică, la marginea imperiilor, se poate crea o țară care între timp este o țară puternică în regiune, o țară stabilă, (...) și mai mult este o țară care contribuie la dezvoltarea și stabilitatea întregii regiuni.

Putem să spunem că în ultimii 100 de ani am făcut pași importanți și hotărâți înainte într-o direcție bună", a afirmat Klaus Iohannis duminică, la Criț, citat de Agerpres.

    Citește pe stiri.tvr.ro