Klaus Iohannis: Democrația nu este în pericol la nivelul UE, dar este sub presiune3Foto© agerpres.ro

Klaus Iohannis: Democrația nu este în pericol la nivelul UE, dar este sub presiune

, 14 știri, 10 vizualizări

„Nu cred că democrația noastră este sub amenințare, dar, da, democrația este sub presiune. În România avem o situație internă complicată și, destul de des, oamenii mă întreabă: este democrația în România sub amenințare, în pericol, este societatea în pericol? Le spun: nu, dar avem o democrație foarte vie și cred că asta avem și în Europa. Avem viitoarele alegeri europarlamentare și mulți politicieni sunt îngrijorați de aceste alegeri, pentru că populiștii ar putea câștiga o mulțime de voturi, iar euroscepticii sunt în creștere.

Dar asta nu trebuie să ne sperie, ar trebui să ne încurajeze să credem politicienii care cred în UE, în integrare, într-o Europă puternică, și ar trebui să ne facă pe noi mai puternici și să găsim calea de a-i convinge și pe ceilalți europeni că există un viitor bun pentru noi și că noi, politicienii, știm cum să construim acest viitor.

Cu certitudine, democrația nu este în pericol, dar trebuie să fim mai puternici și mai buni”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul unei dezbateri despre viitorul UE, susținută alături de jurnalistul Klaus-Dieter Frankenberger de la publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung, informează Agerpres.