Klaus Iohannis: PSD a dăunat foarte mult României© adevarul.ro

Klaus Iohannis: PSD a dăunat foarte mult României

, 5 știri, 11 vizualizări

Klaus Iohannis face declarații la Palatul Cotroceni, în cadrul ceremoniei de semnare a Pactului cu partidele politice împotriva Guvernului.

„Bun venit la această ceremonie de semnare a unui acord politic, un pact, cum a fost el denumit. Pe 26 mai au avut loc alegeri europarlamentare la termen și formațiunile dumneavoastră au obținut rezultate frumoase, vă felicit pentru acestea. În paralel cu alegerile europarlamentare am convocat un referendum național pentru că mi s-a părut că poporul trebuie să-și exprime suveranitatea și trebuie să dea un răspuns clar acestei guvernări eșuate, asaltului împotriva justiției.

Românii au ieșit în număr mare la vot și au dat un răspuns clar, ferm și ușor de citit. La întrebările formulate la referendum au răspuns afirmativ 6,5 milioane de români. La alegerile europarlamentare formațiunile pro europene au avut rezultate foarte bune, iar formațiunile care au încercat să demonizeze UE, formațiunile care au încercat să asuprească justiția, mai exact PSD și ALDE.