Președintele Iohannis se întâlnește cu Juncker și cu Tusk

Președintele Iohannis se întâlnește cu Juncker și cu Tusk

34 știri, 29

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, miercuri, la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Un subiect important pe agenda discuțiilor va fi situația din România referitoare la modificările aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar și lupta împotriva corupției. Șeful statului va susține o declarație comună de presă alături de președintele Comisiei Europene.

Șeful statului se va întâlni mai întâi cu Jean-Claude Juncker, după care are programată o întrevedere cu membrii Colegiului Comisiei.

În cadrul întâlnirilor fi abordate subiecte legate de pregătirea Președinției române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum și teme de actualitate ale agendei europene vizând, în principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene. Pe agendă se vor afla și negocierile privind noul cadru financiar al UE post 2020, aprofundarea Uniunii Economice și Monetare, securitatea externă și internă a Uniunii și aspecte legate de relațiile externe ale Uniunii, cu accent pe procesul de extindere și Vecinătatea estică.

De asemenea, va fi discutată situația din România referitoare la modificările aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar și lupta împotriva corupției.

„Președintele Klaus Iohannis va sublinia, în cadrul întâlnirilor, angajamentul ferm al României de a ...

    Citește pe libertatea.ro


    Klaus Iohannis, 9 luni
    Klaus Iohannis: Asteptarea mea e ca la final sa avem legi care intaresc independenta ju...
    Klaus Iohannis, 9 luni
    Klaus Iohannis: "Avem o problemă cu legile justiției"