Kovesi: Acest atac vizează îngenuncherea statului român, umilirea societății

Kovesi: Acest atac vizează îngenuncherea statului român, umilirea societății

5 știri, 117

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, miercuri seară, că atacul din ultima perioadă asupra justiției nu este unul întâmplător și vizează "îngenuncherea statului român, umilirea societății".

"Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm în ultima perioadă la un festival disperat al inculpaților, un festival în care inculpați condamnați, în care inculpați trimiși în judecată spun neadevăruri, spun părți de adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi sau despre procurorul șef al DNA. (...) DNA nu este un om, DNA este o instituție. (...) Acest atac nu este despre Kovesi, acest atac este despre procurorii care și-au făcut treaba în ultimii ani și acest atac vizează îngenuncherea statului român, vizează umilirea societății și umilirea cetățenilor români", a spus Kovesi într-o conferință de presă.

Șefa DNA a arătat că justiția este "sub un asalt" de mai mult de un an, iar cei care atacă sunt oameni cu resurse care doresc să decredibilizeze actul de justiție.

"Pentru ce suntem atacați? Pentru că ne-am făcut treaba, pentru că am dovedit fapte de corupție, pentru acest lucru suntem atacați. Justiția este sub un asalt (...) de peste un an de zile. Dacă ne uităm cine atacă, vedem inculpați condamnați, inculpați trimiși în judecată. (...) Oameni care au bani, care au resurse, oameni care au posibilități și care doresc să decredibilizeze actul de justiție, să decredibil...

    Citește pe agerpres.ro