Kovesi despre dosarul Microsoft: De ce DNA a fost sesizat de o instituție a statului după nouă ani?
Foto: jurnalul.ro

Kovesi despre dosarul Microsoft: De ce DNA a fost sesizat de o instituție a statului după nouă ani?

7 știri, 21

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat, miercuri, că în urma dosarului Microsoft rămâne o întrebare referitoare la motivele pentru care procurorii anticorupție au fost sesizați despre acest caz abia după nouă ani de la încheierea contractului.

"Probabil unii dintre dumneavoastră se gândesc acum la un dosar al DNA în care șapte miniștri nu au fost trimiși în judecată, deși au fost cercetați pentru crearea unui prejudiciu de aproximativ 67 de milioane de euro. Dincolo de faptul că DNA a făcut patru rechizitorii în care au fost trimiși în judecată mai mulți inculpați, printre care și doi foști miniștri, unul din ei deja condamnat definitiv, dincolo de faptul că procurorii au dispus măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat în cuantum de 62,5 milioane de euro și 22 de milioane de dolari, rămâne totuși această întrebare.

De ce DNA a fost sesizat de o instituție a statului la nouă ani după încheierea contractului respectiv? Sigur că un procuror trebuie să finalizeze ancheta în interiorul termenului de prescripție", a spus Kovesi la o dezbatere pe tema fraudelor în domeniul achizițiilor publice.

    Citește pe jurnalul.ro