Kovesi se întoarce la DIICOT Sibiu, ca procuror
Foto: www.libertatea.ro

Kovesi se întoarce la DIICOT Sibiu, ca procuror

17 știri, 28

Kovesi se întoarce la DIICOT Sibiu, ca procuror. Secția de procurori din cadrul CSM a stabilit, miercuri, ca fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi să își continue activitatea în calitate de procuror al DIICOT Sibiu începând cu data de 9 iulie.

Kovesi a mai activat în trecut în cadrul DIICOT Sibiu, până îm anul 2006, când a plecat să ocupe funcția de procuror general al României.

Laura Codruța Kovesi a fost revocată, luni, de președintele Klaus Iohannis. La scurt timp, fostul procuror-șef al DNA a susținut o declarație de presă în care a spus că mandatul ei încetează începând de luni, dar că va rămâne procuror.

Ne-am atins de oameni de „neatins”

„DNA a demonstrat că legea este egală pentru toți și că nimeni nu este prea puternic pentru a se sustrage din fața legii. Procurorii independenți au făcut investigații față de persoane care păreau de neatins, indiferent de funcție și de averile pe care le aveau”, a spus Kovesi la plecare.

Corupția poate fi înfrântă

„Am contribuit prin anchetele noastre la conștientizarea societății cu privire la gravitatea fenomenului corupției. Iar ceea ce am reușit, în primul rând, stimați colegi, a fost să arătăm că instituțiile publice din România pot funcționa eficient, legal și, mai ales, că DA, Corupția poate fi înfrântă. Nu, episodul de azi (luni, 9 iulie – n.r.) NU este o înfrângere. Modul brutal în care se forțează schimbarea legislației de...

    Citește pe libertatea.ro