Laura Codruța Kovesi a vorbit despre scandalul înregistrărilor: „Există expresii și fraze pe care nu le-am folosit”
Foto: www.mediafax.ro

Laura Codruța Kovesi a vorbit despre scandalul înregistrărilor: „Există expresii și fraze pe care nu le-am folosit”

21 știri, 20

Laura Codruța Kovesi a vorbit despre scandalul înregistrărilor care au apărut în presă, din care reiese că ar fi cerut procurorilor „să se ajungă la premier”. Șefa DNA susține că înregistrările conține expresii și fraze pe care nu le-a folosit.

Șefa DNA spune că înregistrările difuzate în presă nu sunt autentice și prezintă fragmente dintr-o discuție purtată în timpul unei ședințe DNA. „Nu sunt autentice, sunt prelucrate. Sunt pasaje dintr-o discuție pe care am avut-o în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate în interiorul DNA. Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmații pe care nu le-am făcut”, a spus Kovesi, pentru ziare.com.

În cadrul acelei ședințe, spune Laura Codruța Kovesi, s-a discutat situația dosarelor aflate în lucru la procurori. „În acea ședință, noi am discutat ce dosare sunt în lucru, ce activități au făcut procurorii, pentru că ei trebuie să justifice de ce un dosar nu e soluționat de un an. Și trebuie să arate că au lucrat ritmic în dosare. S-a discutat despre anumite probe pe care ei le-au administrat sau urmează să fie administrate”, a explicat șefa DNA.

Kovesi spune că înregistrarea difuzată în presă nu respectă cronologie discuțiilor din timpul ședinței și că au fost amestecate fraze și propoziții dintr-o parte a ședinței, cu fraze și propoziții din altă parte. În plus, șefa DNA susține că în înregistrare apar și expresii...

    Citește pe libertatea.ro