Laura Codruța Kovesi – cercetată disciplinar de Inspecția Judicară
Foto: stirileprotv.ro

Laura Codruța Kovesi – cercetată disciplinar de Inspecția Judicară

21 știri, 61

Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru mai multe abateri disciplinare.

Potrivit Inspecției Judiciare, prima abatere se referă la nerespectarea dispozițiilor procurorului ierarhic superior date în scris și în conformitate cu legea, constând în aceea că a încălcat cu știință dispozițiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care se referă la competența de a dispune și a efectua controlul tematic: „controlul pentru situații deosebite și controlul tematic se dispun de către conducătorii unităților de parchet și se realizează de către aceștia în mod direct sau prin procurori anume desemnați", prin desemnarea consilierului procurorului șef al DNA, judecător detașat, aflat într-o vădită stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la două servicii teritoriale.

De asemenea, Inspecția Judiciară a remarcat nerespectarea în mod nejustificat (...) a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” constând în aceea că, pentru efectuarea aceluiași control tematic, a încălcat cu știință dispozițiile art. 65 alin.(3) din Legea nr. 304/2004, republicată și modificată, transpuse în dispozițiile art. 7 lit. s) din Regulamentul de ordine interioară al Direcției Naționale Anticoru...

    Citește pe money.ro