Laura Codruța Kovesi este așteptată miercuri la auderi la CSM
Foto: www.libertatea.ro

Laura Codruța Kovesi este așteptată miercuri la auderi la CSM

28 știri, 22

Laura Codruța Kovesi este așteptată miercuri la auderi la CSM. Șefa DNA este vizată de o acțiune disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară, pentru că nu s-a prezentat la comisia parlamentară de anchetă.

Pe 11 aprilie, Inspecția Judiciară anunța că a exercitat acțiunea disciplinară față Kovesi, după ce aceasta ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un magistrat aflat într-o stare vădită de incompatibilitate.

“Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de doamna Laura Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 litera g) din Legea nr. 303/2004, respectiv ‘nerespectarea dispozițiilor procurorului ierarhic superior date în scris și în conformitate cu legea’, constând în aceea că a încălcat cu știință dispozițiile articolului 7 alineatul (3) din Ordinul numărul 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care se referă la competența de a dispune și a efectua controlul tematic: ‘controlul pentru situații deosebite și controlul tematic se dispun de către conducătorii unităților de parchet și se realizează de către aceștia în mod direct sau prin procurori anume desemnați’, prin desemnarea consilierului procurorului șef al DNA, judecător detașat, aflat într-o vădită stare de incompatibilitate pentr...

    Citește pe libertatea.ro