Legea antifumat ar putea fi modificată. Teodorovici: „Patronii de baruri ar trebui să decidă dacă permit sau nu fumatul”
Foto: adevarul.ro

Legea antifumat ar putea fi modificată. Teodorovici: „Patronii de baruri ar trebui să decidă dacă permit sau nu fumatul”

8 știri, 15

Cu toate acestea, Teodorovici a declarat că nu crede că o astfel de modificare va fi propusă la nivel de Guvern, dar a menționat, pentru Digi24, că ar fi câțiva parlamentari care și-ar dori să se găsească o formulă de mijloc. „Putem spune: unde e doar cafenea, nu se duc copii, sau cluburi de noapte, unde se poate decide să fumeze, atunci patronul va decide singur dacă va fi și un spațiu pentru nefumători.

Dar nu interzici, omul ăla unde fumează”, a explicat consilierul. De celalaltă parte, societatea civilă atrage atenția că o nouă încercare de schilodire a legii este incalificabilă. „Argumentul că legea antifumat scade consumul din baruri și restaurante nu stă în picioare, asta pentru că datele colectate de noi de la ANAF arată că industria nu a avut de suferit, din contră. A face modificări pe lege ar fi incalificabil, ar fi un precedent, pentru că nu s-a mai întâmplat nicăieri în Europa așa ceva.

Și ar însemna și o încălcare a legislației europene”, a declarat, pentru Adevărul, Ramo...

    Citește pe adevarul.ro