Legea offshore a fost ADOPTATĂ! Dragnea: Deputații au votat o lege de 40 de miliarde de DOLARI
Foto: www.puterea.ro

Legea offshore a fost ADOPTATĂ! Dragnea: Deputații au votat o lege de 40 de miliarde de DOLARI

5 știri, 27

Camera Deputaților a adoptat luni seară proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore.

Proiectul a fost adoptat cu 175 de voturi "pentru", 30 "împotrivă" și 30 de abțineri.

”Este o lege foarte importantă. Nu au fost negocieri în spatele niciunei uși, nici deschise, nici închise. Am vorbit cu colegii mei din Camera Deputaților și am convenit împreună că toți vedem care sunt datele financiare și avantajele strategice pentru România. Forma de la Senat nu era de acceptat, își păstra dependența energetică față de ruși”.

”Acum avem, practic, o dependendență față de ruși. Producția pe offshore este în scădere acum, așa că dependența față de ruși crește”, a declarat Liviu Dragnea.

Ca atare, după multe amânări, s-a ajuns la o formulă legislativă în urma căreia, spune Liviu Dragnea, România va avea de câștigat.

Se menține impozitul pe veniturile suplimentare, acea taxă care a iscat nemulțumirea companiilor. Astfel, va fi un impozit progresiv, între 15% și 50%. De aici, spune președintele PSD, aproximativ 13 miliarde de dolari vor fi încasați de către statul român.

”E mult mai bine să pui tranșe, decât direct o cotă mare. Nu vreau să spun despre presiuni. Nu se negociază cu firmele. Dar se pare că acele companii au agreat această formulă”, a precizat Liviu Dragnea...

    Citește pe puterea.ro