Legea pensiilor urmează să fie pusă astăzi în dezbatere publică
Foto: www.antena3.ro

Legea pensiilor urmează să fie pusă astăzi în dezbatere publică

11 știri, 31

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, au discutat miercuri, la Parlament, despre forma finală a legii pensiilor, care ar urma să fie prezentată joi. Dragnea spunea că această lege ar urma să “reașeze un sistem uriaș și care a tot fost complicat de-a lungul anilor”, în timp ce Vasilescu anunța că aceia care vor să își spună punctul de vedere referitor la proiect vor putea să trimită mesaje la minister.

Potrivit unor surse politice, în ultima perioadă Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu s-au întâlnit zilnic pentru a discuta o formă finală a noii legi a pensiilor, iar miercuri au discutat forma finală a proiectului, care astăzi ar urma să fie făcut public.

Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu au anunțat că proiectul de lege va fi prezentat joi, urmând să fie pus în dezbatere publică până în 8 septembrie, iar apoi va intra în procedură parlamentară. Ministrul Muncii spunea că toată lumea poate să-și spună punctul de vedere pe lege, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă sau să ceară anumite modificări.

Lia Olguța Vasilescu a dat asigurări, marți seară, la TVR, că nicio pensie nu va scădea, iar vârsta de pensionare nu se va modifica.

Proiectul prevede că pensionarii care nu pot aduce acte pentru sporurile primite din 1975 până în 2001 vor primi din oficiu un procent de mărire de 10%. Totodată, cei care vor să își cumpere vech...

    Citește pe stirileprotv.ro