Leonardo Badea (ASF): Avem nevoie de campanii ample de educație financiară la toate nivelurile4Foto© bzi.ro

Leonardo Badea (ASF): Avem nevoie de campanii ample de educație financiară la toate nivelurile

, 4 știri, 4 vizualizări

Avem nevoie de campanii ample de educație financiară la toate nivelurile pentru că un individ educat financiar poate înțelege și decide mult mai ușor, în mod conștient, atunci când vine vorba de cumpărarea unui produs de asigurare, a declarat vineri, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Leonardo Badea, la un eveniment de profil.

"Consider că avem nevoie de campanii ample de educație financiară la toate nivelurile. Un individ educat financiar poate înțelege și decide mult mai ușor, în mod conștient atunci când vine vorba de cumpărarea unui produs de asigurare. Nevoia de educație financiară în România este atât de importantă încât diferitele surse de formare trebuie să se completeze și să se sprijine reciproc.

Pe termen lung, ne propunem să introducem educația financiară în curriculum-ul școlar, pornind de la clasele primare, apoi dezvoltând treptat aceste concepte pe întregul sistem educațional", a precizat șeful ASF care a participat vineri la Conferința "European Consumer Protection", organizată de APPA (Asociația pentru Promovarea Asigurărilor) și XPRIMM.