Lewis Hamilton a fost facut cavaler4Foto© onlinesport.ro

Lewis Hamilton a fost facut cavaler

, 4 știri, 88 vizualizări

Lewis Hamilton a fost înnobilat în Marea Britanie, fiind promovat la rangul de cavaler pe lista persoanelor onorate de Anul Nou. În 2020, Sir Lewis Hamilton a egalat recordul lui Michael Schumacher, de 7 titluri mondiale în Formula 1. Hamilton, care a doborât și recordul lui Schumacher de curse câștigate, fusese onorat cu ordinul MBE (Most Excellent Order of the British Empire) în 2008, pentru serviciile sale în lumea sportului cu motor și pentru primul titlu de campion mondial de Formula 1.

Primul și singurul pilot de culoare din „categoria-regină” a motorsportului, în vârstă de 35 de ani, a încheiat un sezon de excepție, scurtat de pandemia de coronavirus. Luna trecută, un grup de parlamentari britanici i-au cerut premierului Boris Johnson ca Hamilton să fie ridicat la rangul de cavaler. Provenind dintr-un mediu modest, Hamilton a dedicat victoria sa din 15 noiembrie, obținută în Turcia, „copiilor și tuturor celor pentru care este important să vadă acest lucru”, îndemnându-i: „Visați imposibilul, urmați-vă visul, nu vă îndoiți niciodată de voi!”

Hamilton, care locuiește în principatul Monaco, a fost în atenția opiniei publice în trecut pentru situația sa fiscală, dar a făcut dovada că plătește o sumă importantă pentru impozite în Marea Britanie. Pilotul echipei Mercedes, adulat și controversat deopotrivă, a devenit un apărător fervent al egalității, al diversității, al cauzei animalelor și al mediului, făcând multe declarații în acest sens în cursul anului, legate de drepturile omului, democrație și lupta împotriva rasismului.