Ministrul Muncii: Noua lege a pensiilor va fi lansată săptămâna viitoare în spațiul public
Foto: www.zf.ro

Ministrul Muncii: Noua lege a pensiilor va fi lansată săptămâna viitoare în spațiul public

19 știri, 81

„Aș vrea să vă spun că sunt bani de pensii, că am primit bani în plus la rectificarea bugetară pentru plata pensiilor, pentru că am făcut și o rectificare legislative pentru cei care au ieșit la pensie în 2011. (…) Asta ca să se lămurească inclusiv domnul Iohannis care nu mai poate să doarmă de grija pensionarilor. Am avut toată săpătămâna discuții cu Liviu Dragnea. Și astăzi am avut o discuție cu domnul Dragnea, urmează mâine o ultimă discuție cu domnul Liviu Dragnea despre legea pensiilor, iar săptămâna viitoare va fi lansată în spațiul public”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

Ministrul Muncii spune că Guvernul „nu s-a zgârcit" când a fost vorba despre pensii.

„Va intra și noua formula de calcul și care veți vedea că aduce în plus creșteri la pensii. Chiar este o creștere a pensiilor. Săptămâna viitoare vom fi alături de dvs, vom explica toți ce înseamnă această lege și ce beneficii aduce pensionarilor. Deci nu ne-am zgârcit deloc, pentru că oamenii care au muncit pentru această țară trebuie să aibă condiții de trai decente. Săptămâna viitoare, așa cum v-am zis, probabil marți sau miercuri, veți avea toate datele prezentate”, a mai spus ministrul Muncii.

Olguța Vasilescu anunță că urmează o lună de dezbateri publice.

„Într-adevăr este o lege tehnică pe care s-a lucrat foarte mult. A fost nevoie de zeci de mii de simulări. Chiar e un proiect mamut, pentru că...

    Citește pe mediafax.ro