Liber la rezidențiat în spitale private5Foto© businessmagazin.ro

Liber la rezidențiat în spitale private

, 9 știri, 11 vizualizări

Guvernul a adoptat OUG care permite ca pregătirea în rezidențiat să fie desfășurată în spitale militare și private, ministrul Sănătății Victor Costache subliniind că acest cadru legal oferă șansa formării unui număr mai mare de specialiști.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului.

Conform documentului, pregătirea în rezidențiat se va defășura în mod descentralizat, regional, la nivelul centrelor universitare cu facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie acreditate, prin departamentele de învățământ postuniversitar medical, medico-dentar și farmaceutic, inclusiv în cabinete medicale individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare și unități medico-militare ale ministerelor cu rețea sanitară proprie, sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale, informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.