Liberalii își aleg sâmbătă un nou președinte; Cristian Bușoi și Ludovic Orban - candidați
Foto: www.romaniatv.net

Liberalii își aleg sâmbătă un nou președinte; Cristian Bușoi și Ludovic Orban - candidați

28 știri, 11

Liberalii își aleg sâmbătă președintele; Cristian Bușoi și Ludovic Orban se luptă pentru șefia partidului. Congresul PNL va avea loc la Romexpo și va reuni 5.000 de delegați, care vor vota moțiunile prezentate de cei doi candidați.

La Congres sunt invitați să susțină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Attila Korodi. De asemenea, vor susține discursuri președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu-Quintus și președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

Ludovic Orban candidează cu moțiunea „PNL — Forța Dreptei”, iar Cristian Bușoi, cu moțiunea „PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică”. Președintele PNL București, Cristian Bușoi lansa, recent, o provocare către contracandidatul său la șefia PNL, Ludovic Orban, pentru a participa la o dezbatere, cu o săptămână înainte de Congresul unde va fi aleasă noua conducere a partidului.

La șefia PNL și-au anunțat candidaturile Cristian Bușoi, noul președinte al PNL București, Ludovic Orban și Viorel Cataramă, care nu a reușit să primească susținerea filialelor pentru a intra în cursa finală. Cătălin Predoiu care inițial anunțase că vrea să intre în cursa pentru șefia partidului, s-a retras pe ultima sută de metri.

Pentru funcția de președinte al CA candidează Ioan Cupșa, P...

    Citește pe libertatea.ro