Liderii PSD cer suspendarea lui Iohannis. O. Vasilescu: “Dacă nu respectă decizia CCR, este motiv clar de suspendare”
Foto: stirileprotv.ro

Liderii PSD cer suspendarea lui Iohannis. O. Vasilescu: “Dacă nu respectă decizia CCR, este motiv clar de suspendare”

8 știri, 33

Liderii PSD cer suspendarea lui Iohannis. Ministrul Muncii a anunțat că, dacă președintele României nu va semna decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi, atunci este motiv clar de suspendare a șefului statului. Lia Olguța Vasilescu a spus că acest lucru este prevăzut chiar în legea fundamentală, dar în PSD nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Declarația ei vine după ce Klaus Iohannis a spus că motivarea CCR are “o abordare politică”.

„De la Ludovic al IV-lea încoace, eu nu am mai auzit în lumea civilizată să vină cun conducător de stat și să spună statul sunt eu. Nimeni nu a avut curajul să spună ce a spus președintele astăzi. Să vii să spui că nu există statul paralel… Pot să îi dau eu exemplu de stat paralel domnului Klaus Iohannis. (…) Vreau să îi transmit domnului Klaus Iohannis că nu poți să-i amputezi ceva ce nu are. Domnul Iohannis citește mai greu, pricepe mai greu, încep să fiu îngrijorată.

(…) Ce facem, sigur o să luăm o decizie. Așteptăm să mai cugete domnul Iohannis, că vedem că mai greu cugetă, să prezinte o decizie. Sigur, într-un timp rezonabil așteptăm ca dumnealui să se pronunțe și dacă nu o va face, abia în acel moment vom lua o decizie. Președintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituției. Este motiv clar de suspendare, dar nu este luată niciun fel de decizie până acum în cadrul coaliției de guvernare”, a spus ...

    Citește pe libertatea.ro