Cifra de afaceri Dacia a depășit n premieră 5 miliarde euro
Foto: jurnalul.ro

Cifra de afaceri Dacia a depășit n premieră 5 miliarde euro

11 știri, 9

Automobile Dacia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 23,1 mld. lei (5,1 mld. euro), în creștere cu 11,4% față de anul precedent, depășind în premieră pragul de 5 miliarde de euro și consolidându-și poziția de cea mai mare companie din România după cifra de afaceri. Pentru 2017, Grupul Renault România a avut o cifră de afaceri consolidata de 5,7 miliarde de euro, luând în calcul toate operațiunile grupului pe piața locală.

Contribuția vânzărilor de autovehicule și de componente auto la realizarea cifrei de afaceri a fost de 92% din totalul cifrei de afaceri, în creștere față de anul 2016, datorită unui mix de modele și versiuni foarte bun și vânzărilor la internațional de componente CKD (Complete Knock Down) și SKD în creștere cu 10% față de 2016. Vânzările în afara României (la export și în Uniunea Europeană) ale vehiculelor și ale componentelor auto rămân la un nivel ridicat în totalul vânzărilor Dacia (92,6%), potrivit datelor Dacia.

„Această evoluție arată că vehiculele marca Dacia sunt foarte apreciate atât în Europa cât și pe alte continente. Exportul este pentru noi o prioritate pentru că ne dorim să răspundem cât mai bine solicitărilor clienților noștri. în același timp, pentru orice uzină este extrem de important să aibă o piață locală puternică, unde să vândă o parte din producție”, a spus Liviu Bocșaru, director administrativ și financiar al Automobile ...

    Citește pe zf.ro