Liviu Dragnea este singurul care îl mai poate opri pe Liviu Dragnea6Foto© catavencii.ro

Liviu Dragnea este singurul care îl mai poate opri pe Liviu Dragnea

, 16 știri, 11 vizualizări

Cele două momente (remanierea guvernamentală și votul pentru Codurile Penale) sunt interesante din mai multe motive. Unul care ne arată că hatârurile (remanierea guvernamentală în acest context) lui Dragnea nu sunt (încă) literă de lege și mai pot fi contestate, iar al doilea, cel de la care vom porni scurta noastră analiză, obsesia lui Dragnea de a face pe șeful inexorabil.

Prezentat încă de la început de PSD (deci de Dragnea) și de mașinăria de propagandă a acestuia drept o minte strălucită a dreptului și un om providențial care vine să salveze țara de abuzurile din justiție, Tudorel Toader a ajuns acum un proscris.

De fapt, Tudorel Toader a fost numit în funcția de ministru al Justiției după mult discutata „OUG 13“, așadar, ca să liniștească spiritele inflamate ale societății civile și ale partenerilor noștri occidentali. Sub aparența cunoașterii și prestigiului conferit de titluri și experiența profesională, Toader trebuia să facă ceea ce a vrut Iordache, dar cu mai multă iscusință și tact.