Locuințe și curți inundate în Galați după o viitură pe un pârâu2Foto© libertatea.ro

Locuințe și curți inundate în Galați după o viitură pe un pârâu

, 4 știri, 11 vizualizări

Un număr de 20 de case și 100 de curți și anexe au fost inundate în localitatea Corod, după ce pârâul Corozel a ieșit din matcă în urma unei viituri puternice, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, Eugen Chiriță.

"În urma precipitațiilor căzute, în bazinul pârâului Corozel s-a format o viitură care a afectat aproximativ 20 de case și 100 de curți și anexe. În sprijinul cetățenilor din localitatea Corod au fost mobilizați 25 de pompieri militari cu șase motopompe transportabile și două remorcabile. Nu au fost victime omenești ori persoane care să necesite evacuarea din locuințe.

La această oră, pompierii intervin pentru evacuarea apei din curți și grădini", a precizat Chiriță. Localitatea Corod a fost afectată de inundații și pe 3 iunie când, în urma unei viituri formate tot pe pârâul Corozel, au fost inundate circa 120 de case, 130 de anexe gospodărești și 10 hectare de culturi. AGERPRES/(AS - autor: Dan Paic, editor: Oana Popescu, editor online: Simona Aruștei)