Londra,cea mai vizitată capitală din lume în 2019. București, locul 28 în topul european și 61 la nivel mondial5Foto© wall-street.ro

Londra,cea mai vizitată capitală din lume în 2019. București, locul 28 în topul european și 61 la nivel mondial

, 9 știri, 11 vizualizări

"Cea mai căutată capitală este Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris și Amsterdam. Orașele europene domina clasamentul, ocupând primele 7 poziții în ierarhia atragerii turiștilor. Istoria bogată, bogățiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului", se arată în analiză realizată de momondo.ro.

Între capitalele țărilor europene, București ocupă locul 28, fiind întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Țara Galilor) și Riga (Letonia). În schimb, la nivel mondial, capitala țării noastre se află pe locul 61, depășind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atragând mai puțini turiști decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

Analiza mai arată că turiștii sunt atrași și de prețurile reduse pentru cazare, printre cele 5 orașe cu media prețurilor hotelurilor cea mai mică fiind și capitalele vizitate de turiști români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) și Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 euro/ noapte), Kiev (58 euro/noapte) și Chișinău (64 euro/noapte).