Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva se deschide de luni. Se va circula cu restricții de viteză pe 21 de km5Foto© romaniatv.net

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva se deschide de luni. Se va circula cu restricții de viteză pe 21 de km

, 16 știri, 18 vizualizări

"Începând de astăzi, în România sunt dați în operare 857, 5 kilometri de autostradă și drum național în regim de autostradă. Astăzi CNAIR va da în trafic cei 21,1 kilometri din lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, vorbim de porțiunea dintre Ilia și Holdea, administrativ pe teritoriul a patru UAT-uri din județul Hunedoara.

Vorbim despre un contract de 580 de milioane de euro plus TVA, pe fonduri europene nerambursabile, semnat în 2013 și nefinalizat la termen în 2016, un contract reziliat în august 2019, la stadiul fizic de 97 % și stadiul financiar 94%", a declarat ministrul Lucian Bode, la începutul ședinței de Guvern.

Bode a anunțat că pe acest sector de autostradă se va circula cu restricție de viteză și de tonaj.

"Am preluat un contract reziliat, iar din 4 noiembrie și până astăzi am executat trei expertize la drum, la poduri și la consolidări, am contractat și executat lucrările indicate în expertiză la podul peste Mureș, ridicarea tablierelor și fixarea aparatelor de reazerm, am recepționat breateaua Holdea, cei aproximativ 800 de metri, iar astăzi dăm în trafic acest tronson de autostradă, deocamdată cu restricții de viteză, 80 de kilometri pe oră și de tonaj 7,5 tone", a explicat ministrul Transporturilor.