Lovitură de teatru în cazul jurnalistului omorât5Foto1Video© libertatea.ro

Lovitură de teatru în cazul jurnalistului omorât

, 7 știri, 81 vizualizări

Un tribunal slovac a decis joi că influentul om de afaceri Marian Kocner nu este vinovat în cazul uciderii jurnalistului de investigații Jan Kuciak, dosar care a generat proteste ample la nivel național și a dus ulterior la prăbușirea guvernului de la Bratislava, transmit Reuters, AFP și TASR.

Instanța a ajuns la concluzia că un alt acuzat, Tomas Szabo, este vinovat de participare la crimă și l-a condamnat la 25 de ani de închisoare, dar nu a găsit nicio dovadă că asasinatul a fost comandat de către omul de afaceri Marian Kocner. Alături de Kocner și Szabo tot joi a fost judecată și Alena Zsuzsova, pe care instanța a achitat-o.

La citirea verdictelor, șefa completului de judecată Ruzena Sabova a explicat că nu a fost dovedit faptul că Marian Kocner și Alena Zsuzsova au comis infracțiunea de care au fost acuzați. Kocner a fost găsit vinovat doar pentru furnizare ilegală de arme, faptă pentru care el trebuie să achite o amendă de 5.000 de euro sau, dacă nu poate plăti această sumă, să efectueze cinci luni de închisoare.