Ludovic Orban anunță că turiștii pot face plajă și pe prosop sau cearșaf4Foto© libertatea.ro

Ludovic Orban anunță că turiștii pot face plajă și pe prosop sau cearșaf

, 8 știri, 72 vizualizări

„În hotărârea de guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate, pe plajele amenajate, menționez, accesul se face cu șezlonguri care trebuie să fie la 2 metri (distanță unul de altul – n.r.). Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafață dintr-o plajă amenajată, oamenii care nu au resurse financiare să-și achiziționeze șezlongul cu cât e, 8 – 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearșaful”, a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Facem corectura, sensul textului din Anexa 3 a hotărârii de guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă și care nu au posibilitatea să-și ia șezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau care sunt la lacuri, la acestea accesul se face pe șezlonguri care au o anumită distanțare, dar, cu siguranță, vom face o revenire și vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone pe unde nu este reglementare cu astea (șezlonguri – n.r.) să vină cu cearșaf, cu prosop.

Ludovic Orban:Această regulă este doar pe perioada stării de alertă și se aplică pe toate plajele, chiar dacă anumite sectoare nu sunt închiriate de operatori. Sperăm că se va putea reveni la normal curând, spune pentru Libertatea Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale Dobrogea – litoral.