Ludovic Orban încearcă să stingă conflictul: Am o relație de prietenie și camaraderie cu Rareș Bogdan3Foto© adevarul.ro

Ludovic Orban încearcă să stingă conflictul: Am o relație de prietenie și camaraderie cu Rareș Bogdan

, 9 știri, 16 vizualizări

"Faptul că se vorbește despre posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să poată să ocupe o poziție atât de importantă cum este presedinția Consiliului Europan arată prestigiul de care se bucură, încrederea de care se bucură. Sunt convins că președintele are maturitatea necesară să ia decizia în acest caz. Normal că îmi doresc ca președintele Klaus Iohannis să fie candidatul nostru la Președinția României, dar pentru România prezența sa la conducerea Consiliului European ar oferi foarte multe oportunități și ar ajuta România din această poziție", a afirmat Ludovic Orban, joi seară.

Întrebat dacă PNL e pregătit să îl înlocuiască pe Klaus Iohannis, dacă acesta va fi președinte al Consiliului European, liderul liberal a spus că partidul va avea cu siguranță prezidențiabilul care va câștiga alegerile.

„Cu siguranță, PNL va avea candidatul care va câștiga alegerile. Dar președintele a fost prudent azi și a refuzat să comenteze niște zvonuri în mass-media. Candidatul PNL la funcția de președinte al României este astăzi Klaus Iohannis. Decizia privind candidatul la președinție nu poate s-o ia decât Consiliul Național al PNL, dar forul a decis în unanimitate că susținem candidatura domnului președinte Klaus Iohannis", a explicat Orban.